På drift


Marianne Lindberg De Geer berättar i sin romandebut På drift om Monas resa från ung oskyldig flicka till en mer erfaren rotlös kvinna. Genom att beskriva Monas ständiga letande efter att passa in och att tillhöra beskriver Lindberg De Geer den rotlöshet som många unga människor känner, och som finns här personifierad i Mona. Hos många är det en inre resa medan den hos andra gör sig mer tydlig genom yttre resor runt om i världen.

I På drift kan nog många kånna igen sig, även om berättelsen ofta stannar upp innan den går in på djupet. I ett ojämnt tempo följerläsaren Monas yttre och inre resa, där Mona ofta missuppfattas och möter onödigt hårt motstånd många gånger. Trots att Mona ofta inte är prickfri själv känns hennes beteende oförargligt och jag ömmar för en trasig själ.

På drift berättar historien om en trasig ung kvinnas kamp om att överleva i en hård värld. Trots hårt motstånd och besvikelser gäller det att inte ge upp, och det är viktigt att unga människor känner. Torts att du är på drift är det aldrig försent att styra upp och hitta din väg genom livet.

Om boken…
Titel: På drift
Författare: Marianne Lindberg De Geer
Förlag: Brombergs förlag
ISBN: 9789173377287