Och varje morgon…

Jag tänker ofta att jag borde leva mer i nuet, inte titta framåt eller bakåt, utan vara mer här och nu. Men att vårda sina minnen är också viktigt. Att vårda minnen efter nära och kära, från sin barndom och viktiga händelser i livet. Det påminner mig Fredrik Backman om i Och varje dag blir vägen hem längre och längre… En väldigt varm och fin berättelse där demensens grymma klor står i centrum.

När någon drabbas av demens förändras personen och relationerna med andra i dess närhet. Förändringarna kryper på först som ett otydligt dis för att utvecklas till dimma och sen bli kraftigare tjocka. Fredrik Backman beskriver här en fin relation mellan en farfar och dess barnbarn och deras samtal om minnen, kärleken och livet. Boken handlar om mannens rädsla att förlora sina minnen och barnbarnets rädsla att förlora sin farfar. Den berättar om möten över generationsgränserna och gör det tydligt att livet går vidare generation efter generation.

Boken ger eftertanke. Var här och nu, möt livet, men glöm inte att vårda det som varit. Utan dina minnen har du inte blivit den du är idag. På gott och ont…

Om boken…
Titel: Och varje dag blir vägen hem längre och längre…
Författare: Fredrik Backman
Förlag: Forum förlag
ISBN: 9789137150895