Gränslösa maktspel

Vad är det som gör att en fastnar för en bok, och vad är det som gör att en lockas att läsa en uppföljare? För mig är trovärdighet och verklighetsförankring viktiga bitar. Carolina Neurath har lyckats med att fånga mig men också att få mig att läsa uppföljaren. I Gränslösa möter jag just den trovärdighet och den verklighetsförankring jag söker i en deckare. Även om jag inte har någon närmare kontakt med bolagsvärlden eller vardagen för ekonomijournalister läser jag med stor trovärdighet hur maktspelen bakom kulisserna och de stora rubrikerna beskrivs.

För att bredda min läsning försöker jag läsa så många författare som möjligt och det är sällan jag vill fortsätta läsa uppföljaren direkt, men det gjorde jag i det här fallet. Många deckare följer ett visst mönster, men här bryts det och det lockar mig. Jag har fullt förtroende för författarens kunskaper om ekonomi och bolagsorganisationer och det skapar grunden för trovärdigheten. Hennes nära kontakt med finansvärlden är en förutsättning för det.

Gränslösa är en spännande deckare som är oförutsägbar med oväntade vändningar. En deckare som utspelar sig i en miljö där makten är viktigare än vänskapen och där jakten på rättvisa driver historien framåt och är den röda tråden som håller ihop framsidan med baksidan.

Om boken…
Titel: Gränslösa
Författare: Caroline Neurath
Förlag: Piratförlaget
ISBN:978-91-642-0503-2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *